RV 01 Schiphol 300x180
Dag 1, 2 en 3a
15 t/m 17 november 2003
 
 
Amsterdam via Kuala Lumpur
(Maleisië) en Brisbane (Australië)
naar Auckland (Nieuw Zeeland)

 

 

Logo Top Pagina NL 880x60


RV 01 Maleisie 640x245

RV 01 Schiphol RoyWe worden naar Schiphol gebracht door Alie, mijn vrouw en Roy, de vriend van Sonja. Na het inchecken drinken we nog even gezamenlijk een bakje koffie en nemen dan afscheid.

Vanaf Schiphol vliegen we met Malaysian Airways in één ruk door naar Kuala Lumpur. Na een rustige doch lange vlucht van 12 uur komen we aan op het vliegveld van Kuala Lumpur, dat uit twee gedeelten bestaat, twee aparte luchthavencomplexen met hun eigen Gates. We gaan met een soort Metrotrein/Monorail naar het hoofd luchthavencomplex/gebouw.

RV 01 Schiphol2 300x225Daar worden we opgevangen en moeten we een half uur wachten tot er een bus komt die ons naar ons hotel zal brengen. Het heeft er net geregend en ik maak buiten bij de luchthaven wat video-opnames. Dan is er de bus en na drie kwartier rijden komen we bij ons hotel aan en krijgen een mooie en nette kamer waar we een 8-tal uren kunnen slapen. Redelijk uitgerust wakker geworden, pakken we een lekker verfrissende douche en strekken de benen nog even en dan komt de bus ons weer halen voor de retourrit naar het vliegveld. RV 01 Kuala LumpurHet vliegtuig vertrekt mooi op schema en vliegt vervolgens over de Indonesische Archipel richting Australië, waar we aan de Oostkust in Brisbane weer een tussenstop hebben. Hier krijg je voor het eerst een indruk hoe groot de Indonesische Archipel wel niet is
Ook hier kunnen we even prettig de benen strekken. De douanecontrole is hier een stuk strenger dan we tot nu toe meegemaakt hebben. Diverse mensen, ook al maken we alleen een tussenstop worden uitvoerig gefouilleerd. Het is in Brisbane op dat moment 05.00 uur in de ochtend en de temperatuur is al 29 graden Celsius. Blij dat we naar een iets gematigder klimaat gaan en voor Nieuw Zeeland gekozen hebben!

RV 01 Brisbane 300xNa een tussenstop van ongeveer 1,5 uur gaan we voor de laatste 3 uren in het vliegtuig naar Auckland, onze eindbestemming. Er zijn veel mensen uitgestapt in Brisbane en er zijn veel minder nieuwe passagiers bijgekomen, dus het toestel is nog maar voor 2/3 gevuld.
Inmiddels wordt het volop dag en zien we een prachtige blauwe oceaan onder ons tot opeens Nieuw Zeeland opduikt. Zelfs vanuit de lucht is het prachtige groene landschap al te herkennen.

We zijn 36 uur onderweg geweest, waarvan 23 uur in het vliegtuig.
Maar we zijn aangekomen in Nieuw Zeeland.!!!


RV 01 Auckland 640x245  

Logo Jaap

Ga naar boven