RV 07 Charlotte Drive 300x180
Dag 7
21 november 2003

Picton via Queen Charlotte Drive
naar Marahau Beach
(Abel Tasman National Park)

Logo Top Pagina NL 880x60

RV 07 Jaap Algemeen 880x480


RV 07 HP Picton 300x
Het is prachtig en zonnig weer als we wakker worden en ons Holiday Park blijkt op een geweldige plek te liggen, tegen een bergwand aan. Het toiletgebouw is van een kwaliteit zoals we dat nog nergens hebben meegemaakt zo mooi, nieuw en schoon.  
We vertrekken op tijd omdat we vandaag willen doorrijden naar het Abel Tasman National Park. We willen dit niet via de Highway doen maar via de Queen Charlotte Drive, de weg die loopt van Picton, langs de kust naar Havelock. De weg draait vanaf Picton meteen via haarspeldbochten langs de vele baaien en inhammen van de Marlborough Sounds die hier vanaf hoogtes van 80 tot 300 meter indrukwekkende views geeft. RV 07 Charlotte6 300xElk moment zetten we de camper langs de kant van de weg en genieten we volop van de indrukwekkende vergezichten. De meeste bochten zijn aangegeven met borden met snelheden van 15 - 35 km, dus opschieten is er niet bij, maar dat is geen straf want dit zou je niet willen missen.

RV 07 Charlotte5 300xHalverwege zien we landinwaarts de eerste bergen met sneeuw erop. Die gaan we later nog wel genoeg meemaken.  
Bij Havelock komen we dan weer op de normale weg richting Nelson. Nelson wordt wel de hippiestad van het Zuidereiland genoemd en we stoppen tegen het centrum aan en gaan het stadje in. Al vrij vlot kruipen we een Internetcafe in en gaan wat foto’s op onze site zetten. We lezen de diverse leuke reacties van vrienden en collega’s en zijn zo weer een uurtje verder. RV 07 Nelson 300xNa nog wat rondkijken en wandelen gaan we terug naar de camper en proberen Nelson uit te komen en dat valt tegen, we zitten in het begin van de de spits en het is druk op de weg langs de Tasman baai.  

Het gebied van Nelson en Richmond, langs de Tasman Bay is voor Zuideiland begrippen een druk woongebied. Toch laten we op een gegeven moment de drukte achter ons en rijden langs de Tasman Bay, die we voortdurend zien, richting Motueka, waar we tanken en koffie drinken. Na deze korte tussenstop gaan we verder noordwaarts en vinden de afslag Marahau Beach, dat al in het Abel Tasman National Park ligt. RV 07 Old McDonalds farm 225xWe rijden deze weg op en gaan opeens recht omhoog, geen vangrails, dus Sonja kijkt recht naar beneden de ravijnen in. We gaan steeds hoger op deze smalle bergweg en als we hadden kunnen keren hadden we het misschien wel gedaan. Na een kilometer of 8 hebben we het ergste gehad en dalen langzaam af naar de kust.  
We rijden door Marahau (30 - 60 woningen) en moeten dan nog een kilometer verder. Daar bij ons Holiday Park dat de naam Old Mac Donalds Farm heeft gekregen houdt de weg ook echt op en gaat niet verder. Vanaf hier kun je dus alleen nog maar verder het park in met een 4-wheel drive. Het bestaan van dit Holiday Park had ik uit een boekwerkje gehaald. RV 07 Old Mc Donald3 300xHet is tevens de plek waar de echte wandelaars, degenen die de echte Abel Tasman Track van 4 dagen gaan lopen vertrekken. We hebben een groot terrein voor ons zelf en Sonja gaat weer eens een keer koken, binnen een half uur staat er een lekkere maaltijd op tafel en zitten we echt - volledig in de natuur - in het oudste National Park van Nieuw Zeeland. Na het eten lopen we nog even een blokje om en bekijken de 30 tot 50 lama’s die hier op het park rondstappen. Sonja tikt nog even een snelle groet op onze site en we zitten nog even genoegelijk buiten met een pilsje en een wijntje.

RV 07 Charlotte 640x245

Logo Jaap

Ga naar boven