RV 08 Marlborough Sounds 300x200
Dag 8
 
5 maart 2011

  Picton via Queen Charlotte

Drive en Nelson naar
Kaiteriteri (Abel Tasman Park)

  Dag 8

5 maart 2011

Van Picton via Queen Charlotte Drive en

  Nelson naar Kaiteriteri (Abel Tasman Park)


RV 08 Marlborough Sounds 1280x555


RV 08 Picton WC

 

We worden wakker op het Picton Top 10 Holiday Park (Blue Anchor) dat in 2003 met afstand het mooiste en schoonste Holiday Park was waar we toen op gestaan hadden. We zijn laat maar doen het rustig aan. Officieel moeten we voor 10.00 uur de camping verlaten hebben en dat redden we net niet op.

We verlaten het Holiday Park en rijden in 3 minuten naar de haven van Picton. Het is een heel klein stadje aan een prachtige baai. We zien één van de ferries aankomen en afmeren en hebben daarna lol met een sprekende wc, d.w.z. dat als je naar binnen gaat je volledig begeleidt wordt in alle handelingen. Was even heerlijk genieten van deze (on)zin.  Video pratende WC

Daarna vertrekken we en net als ik de bocht wil nemen om de Queen Charlotte Drive op te rijden zie ik dat we nog hadden moeten tanken, dus keren we en gaan een benzinepomp opzoeken.

Na deze valse start rijden we meteen vanaf het haventerrein omhoog de Queen Charlotte Drive op. Na 500 meter al stoppen we bij het eerste viewpoint en van boven zien we uit over het pitoresque stadje Picton en zijn haven waar de ferry ook bijna gaat vertrekken.

De Queen Charlotte Drive voert je langs de boorden van de Marlborough Sounds, het fjordengebied op de top van het Zuideiland en is ongeveer 35 km tot Havelock, waar we visueel ongeveer afscheid nemen van de Marlborough Sounds. De Queen Charlotte Drive staat omschreven als een Scenic, Narrow and Winding Road.

 

Je doet er zo 1,5 - 2 uren over en er zijn vele haarspeldbochten onderweg. Je moet hier ook niet snel willen rijden want dan mis je teveel. We stoppen dan ook bij bijna elke bocht waar enigszins uitzicht is. Ondertussen wordt dezelfde route ook gereden door een groep Oldtimers. Karin geniet met volle teugen van het weergaloze uitzicht en de mooie, vredige en bijna ongerepte natuur. In haar Weblog schreef ze al dat ze zo nu en dan moest huilen van geluk van al het moois wat ze daar zag. Het uitzichtpunt genaamd Governors Bay Lookout is echt één van de mooiste plekjes van Nieuw Zeeland (zie grote foto boven). We stoppen vaak voor korte tijd en maken ook veel foto's; Het was in één woord genieten.

 

 

Na Havelock draaien we Highway 6 op en is het nog 55 km naar Nelson dat bekend staat als hippiestad en verder prachtige stranden heeft. We rijden Nelson binnen, parkeren de camper en gaan lekker wandelend met een heerlijk zonnetje erbij de hoofdstraat, Trafalger Street, in. Het is een hele gemoedelijke stad en aan het einde van de hoofdstraat van Nelson is Church Hill met de beroemde klokkentoren. We vinden een plekje op een leuk terras en genieten van de gezelligheid om ons heen. Vooral het relaxte blijft steeds maar weer opvallen. Na de koffie wandelen we weer terug naar de camper en rijden prompt verkeerd in Nelson; dus keren maar en de kust / het water opzoeken. Dat eenmaal gevonden was het weer simpel en al vlot laten we Nelson achter ons en volgen Highway 6 richting Richmond waar we de afslag Highway 60 nemen die ons via Motueka naar Kaiteriteri, onze tussenstop naar het Abel Tasman National Park zal brengen. Voortdurend zien we de Tasman Bay naast ons.

 

Via een tussenstop in Motueka, waar we de koelkast weer volladen in de plaatselijke Supermarkt, komen we omstreeks 18:00 uur aan in Kaiteriteri waar we op het Kaiteriteri Beach Motor Camp een plekje vinden in de 2e rij vanaf het strand. De camping ligt aan een prachtige baai met een goudgeel strand. We laten de wasmachines weer lekker draaien en gaan daarna eten in het Shoreline Restaurant en dat is voortreffelijk toeven met uitzicht op de baai en ook het diner was erg lekker. Het is al donker als we teruglopen naar onze camper. We hopen op mooi weer de volgende dag voor onze tocht het Abel Tasman Park in.

 
 

 

Logo Jaap

Ga naar boven