Dag 9
 
6 maart 2011

  Van
Kaiteriteri via een
Cruise en
Walk in het Abel Tasman
National Park naar Murchison

  Dag 9

6 maart 2011

Van Kaiteriteri via een Cruise & Walk

  in het Abel Tasman National Park naar MurchisonWe worden wakker op het Kaiteriteri Beach Motor Camp, dat een hele populaire camping blijkt te zijn want er zijn vele Nieuw Zeelanders die hier een seizoenplaats beztten en die zijn zo op zondag nog allemaal aanwezig. We pakken onze spullen bij elkaar en rijden de camper vast van de camping af ten einde niet voor deze dag te hoeven betalen. Bij de bookingshokjes (meer is het niet) is een groot parkeerterrein en daar zetten we hem neer. We boeken bij de Sea Shuttle Company, betalen en kunnen om 08:45 uur vertrekken met de eerste afvaart vanaf Kaiteriteri naar Torrent Bay in het Abel Tasman National Park. Het voordeel van de eerste afvaart is dat je, als je zoals wij een kortere tocht maakt je ook weer op tijd terug bent om nog verder te reizen naar de volgende activiteit. 

 

 

De Sea Shuttle vertrekt met slechts 7 mensen aan boord. Kort na het vertrek varen we langs Split Apple Rock; de naam zegt het al, een rots in de vorm van een appel die, zo lijkt het, door de bliksem  volmaakt in twee gelijke delen is geklieft. Het is altijd mooi om een stuk natuur op deze wijze gevormd te kunnen bekijken en er worden dan ook veel foto's genomen.

Daarna varen we door langs de boorden van het Abel Tasman National Park en passeren Marahau waar ik in 2003 had overnacht en was ingescheept voor een Walk and Cruise. Het is lekker zonnig, maar wat aan de koude kant als we na een half uur varen onze drop-off baai bereiken.

 

Torrent Bay is de plek waar wij met 1 andere passagier worden afgezet, na nogmaals met de crew te hebben doorgenomen hoe laat we weer zullen worden opgepikt in Bark Bay. We gaan een deel lopen van de Abel Tasman Coastal Track; een track die in totaal 4 dagen en 3 overnachtingshutten kent, maar waarvan wij slechts 1 van de mooiste gedeelten gaan doen. Via de loopplank komen we op het strand terecht en de Sea Shuttle vertrekt meteen weer naar een volgende baai. Het bedrijf vaart met 2 Seashuttles af en aan naar de verschillende baaien. Je kunt je eigen drop- en pickup baai zelf uitkiezen.

 

Meteen genieten we van de rust en de mooie natuur om ons heen. Aan de noordzijde van het strand pakken we de track op en de volgende 10 minuten zijn we via haarspeldbochten aan het klimmen. Waarna we, boven gekomen, getrakteerd worden op een schitterend uitzicht over Torrent Bay. We gaan er lekker van genieten voor we onze wandeling voortzetten.Het pad kronkelt zich langs de heuvels en we moeten veel klimmen en dalen. Elke paar tellen staan we stil en genieten van de natuur. De track is vrij smal en ligt steeds tegen een berg aan dus aan de ene kant gaat de wand omhoog en aan de andere kant gaat de afgrond naar beneden.

 

Regelmatig komen we tegenliggers tegen en dan moeten we vaak even een breder stukje pad opzoeken anders kun je elkaar amper passeren. Wat wel opvalt is dat de meeste mensen die wij zien in een hoog tempo aan het wandelen zijn en amper van de prachtige uitzichten genieten. Op een gegeven moment zitten we op een bankje met een prachtig uitzicht op een baai met een aantal kanovaarders. Terwijl wij er zitten en staan komen er een stuk of 5 groepjes van 2 tot 4 personen langs en die lopen onveranders met dezelfde gang door en het prachtige uitzicht is hun dus volledig ontgaan.

Onderweg neemt Karin bij 1 van de vele houten bruggetjes even een korte stop om het daar stromende heldere water te testen en er wat van te drinken. Er is niets mis mee dus, het blijkt schoon en goed drinkbaar.

 

Ongeveer halverwege komen we bij Falls River waar we een Swingbridge moeten nemen om over te steken. Hij piept en beweegt, heerlijk. We nemen notie van het bordje van maximaal 5 personen en genieten van de overtocht. Karin's eerste Swingbridge, een belevenis. We lopen verder en maken nog een korte tussenstop in Medlands Beach voor we via het laatste prachtige pad bij Bark Bay aankomen. We lunchen en omstreeks 13:30 uur is de Sea Shuttle er om ons in wederom een half uur terug te brengen naar Kaiteriteri. We drinken eerst een bakje koffie in de camper en vertrekken daarna via een scenic route naar Murchison. We nemen de Motueka Valley Highway, een prachtige route. Niet ver voor Murchison stoppen we bij Hope Saddle een uitkijkpunt met een perfecte view over alles heen. Karin ervaart het weer als meer dan adembenemend en geniet met volle teugen van de serene rust op deze plek. Daarna zijn we op ons gemak naar ons Holiday Park gereden , waar Karin voor het eerst in de camper heeft gekookt. Nog wat foto's op internet geplaatst, even bijgekletst met het thuisfront en daarna moe maar voldaan naar bed.

 
 

 

Logo Jaap

Ga naar boven