RV06 B&B Matamata 300x225
Dag 6
 
10 februari 2014

  Van Russell
via Orewa,
Auckland en Matamata naar
Mnt Maunganui (Bay Of Plenty)

Logo Top Pagina NL 880x60

RV06 Orewa Beach 1280x555

RV06 Russel Ontbijt We beginnen weer te wennen aan het camperleven. Wakker geworden, gedoucht en om 08:30 lekker in het zonnetje buiten ontbijten. Heerlijk en met een prachtig uitzicht over de Bay Of Islands. De baai voor Russell is een onregelmatige 16 km brede inham met diverse armen naar andere plaatsjes zoals o.a. Kerikeri. Het is een geweldig visgebied en je kunt er zwemmen met dolfijnen en cruises maken op prachtige catamarans. We hebben gisteren goede zaken gedaan door het schapenwollen vest van Karin toen al te bemachtigen. We hoeven dus niet apart daarvoor met de ferry naar Paihia en terug.

We pakken alles weer in en vertrekken richting ferry die ons weer over zal zetten naar Opua op de "vaste" wal. De ferry tussen Russell en Paihia is alleen voor voetgangers. We halen de ferry van 09.45 uur en gaan weer in zuidelijke richting via Highway 11 naar Highway 1.


Video Orewa Beach

RV06 On the RoadWe rijden al weer vlot Whangarei binnen en missen de geplande foto van de Fonterra vestiging een aantal kilometers ten noorden van Whangarei. Daarna rijden we af op Orewa, waar we in 2011 op de camping hebben gestaan. We stoppen op een uitzichtpunt met een prachtig uitzicht over een enorm strand en rijden vervolgens Orewa in, waar we bij een pompstation wat te eten en drinken nemen. We steken de boulevard over en nuttigen onze lunch aan de rand van het strand. In het water zijn schoolkinderen aan het kanoën en met boards in de weer. We vertrekken daarna weer vlot richting Auckland, waar we omstreeks 13:30 uur aankomen en een bezoek hebben gepland aan Alpha Campervans. Zoals we al eerder gememoreerd hebben wilde de toilet niet doorspoelen. Na 1 keer verkeerd gereden te hebben kunnen we een heel stuk Auckland door. Met vertraging vinden we de vestiging en we worden gelukkig wel vlot geholpen. Het blijkt dat er een zekering stuk is en nadat die vervangen is werkt het toilet naar behoren. Jammer, een kleinigheidje die best bij de afleveringscontrole boven water had kunnen komen. Zonde tijd dus.

RV06 Auckland SkyTower 1260x555

RV06 Orewa Beach We vertrekken weer en gaan nu richting Matamata. Bij de goede afslag om op de Southern Motorway te komen raak ik ingesloten en moet noodgedwongen de afslag Highway 16 nemen. Nu, kom daar nog maar eens af, want dat valt tegen. Het is ons via allerlei "shortcuts" (die dat vaak niet waren) gelukt om weer op de Southern Motorway terecht te komen (Highway 1) en we snorren daarna vlot verder naar het zuiden. Na een kilometer of 30 nemen we de afslag van Highway 2 en gaan richting oostkust. Weer een 30 kilometer verder nemen we de afslag Highway 27 die rechtstreeks naar Matamata gaat. Ik wil daar nog eenmaal langs het voormalige Bed & Breakfast van mijn en onze vriendin Sue Nicholson die een jaar eerder is overleden en die ons in Nederland bezocht heeft en waar wij in 2011 ook hebben overnacht. We rijden eerst naar de ons bekende Supermarkt van Matamata waar we onze koelkast weer aanvullen en vandaar naar het voormalige huis van Sue. Het ziet er nog steeds uit alsof zij er nog woont. De nieuwe bewoners hebben de Bed & Breakfast gewoon voortgezet. Na een aantal minuten van in stilte afscheid nemen, stappen we in en rijden via Highway 27 en 24 verder naar het zuiden, tot de afslag van Highway 29 richting oostkust, richting Tauranga.

RV06 Onderweg 2

Onze eindbestemming ligt net even verder op een landtong met een berg op het puntje: Mount Maunganui. Het stadje onder aan de berg heeft dezelfde naam gekregen. Het is inmiddels 19:45 uur als we bij het Holiday Park aankomen, waar Sonja en ik in 2003 onze eerste nacht in Nieuw Zeeland zouden doorbrengen maar toen bleek de camping gesloten omdat er grote rotsblokken van boven waren gekomen en het niet veilig was. Dat was nu niet het geval en we zijn blij dat er nog ruimte is omdat ik niet besproken had. Ik wist namelijk niet zeker of we voor donker zouden arriveren en dus wellicht eerder op de route hadden moeten overnachten. We krijgen een heel apart plaatsje met boven ons een 4-tal andere campers, maar we hebben wel uitzicht op de Mount en op de oceaan. We lopen eerst even naar de boulevard en het strand en genieten even van de omgeving en maken daarna alles klaar voor de nacht.

RV06 Mount Maunganui Vervolgens pakken we onze zwemkleding en handdoeken en lopen ongeveer 100 meter verder naar de Salt Water Hot Pools van Mount Maunganui, die zijn gelegen onder Mount Maunganui. De warme zoute water zwembaden zijn de perfecte plek om te zitten, te zwemmen, te badderen, te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de berg. Na hiervan genoten te hebben, terwijl de duisternis invalt, kleden we ons aan en steken de straat over naar een Turkse eettent. Karin besteld het eten en we denken er een biertje bij te gaan drinken, maar dit eettentje heeft geen vergunning dus verwijzen ze ons naar het buur restaurant. Ik bestel daar mijn bier en krijg de lachers op mijn hand als ik met de 2 biertjes langs de tafeltjes van het restaurant loop. Eén van de gasten steekt haar hand op omdat ze ook 2 bier besteld heeft en ik er - waarschijnlijk door mijn zwarte All Blacks polo - als een personeelslid van het restaurant uitzie. Ik geef ik mijn beste Engels aan: "I don't work here, I ordered the beer myself, I paid for the beer and I intend to drink it myself". Daarna heerlijk gegeten en gedronken en toen maar terug naar de campervan. Vermoeid na 450 kilometer te hebben gereden door het mooie Nieuw Zeeland. Morgen weer een dag. 

RV06 Beach Mnt Maunganui 1280x555

Logo Jaap

Ga naar boven