Moederblad 2014 2e 300x
De 2014 voorbereiding

We waren het vlot eens.
 
Nieuw Zeeland is het paradijs
op aarde en wie wil er nu niet
nog eens naar dat paradijs?
 

 

 De voorbereiding van 2014

RV00 Cathay Pacific Airbus A330 300 1200x

RV00 02Door al de goede en mooie herinneringen van de voorgaande reizen in 2003, 2008 en 2011 waarbij de laatste met Karin mijn levenspartner besloten we om nogmaals af te reizen Down Under".  Logisch ook want ik was in 2011 maar één keer verkeerd gereden en toen misten wij de Pancake Rocks, dus moeten we om die reden nog een keer naar Nieuw Zeeland. Daarnaast ging het Whale Watching bij Kaikoura niet door omdat het te hard waaide en de zee te wild was en ook het zwemmen met de Hector dolfijnen bij Akaroa ging de mist in doordat 2 weken eerder een zware aardbeving in die omgeving, bij Christchurch, was. Je snapt .. .we kunnen niet anders dan nogmaals naar Nieuw Zeeland af te reizen.

RV00 01De ervaringen van de andere reizen waren uiteraard van nut om ook nu weer tot een uitgebalanceerde reis te kunnen komen. Ik besloot om het mooie Zuideiland weer in de volgorde van 2008 te gaan doen, zodat je alles toch van de andere kant ziet en de route over het zuideiland geen Déja Vu gaat worden.

Dit keer wordt ook Cape Reinga (de uiterste noordpunt) en Invercargill (zuidelijkste plaats op het zuideiland) gepland. Daarnaast gaan we Stewart Island bezoeken (het eiland onder het zuideiland).

Het grote voordeel deze keer is de extra week. We gaan dit keer 5 weken, waardoor we bij iets wat niet door kan gaan door bijv. weersomstandigheden een dag kunnen wachten. En dat is heel prettig want die mogelijkheid was er de vorige 3 reizen niet.

De vlucht werd geboekt via Cathay Pacific, net zoals in 2011, met een tussenstop in Hong Kong en de camper via Alpha Campervans. Dit keer werd er weer een grote camper gehuurd van ruim 6 meter een 2+1 Berth Alpha Campervan (All-Inclusive) van Alpha Campervans. Hij werd dit keer gehuurd via Camper.nl dat gelieerd is aan Travelhome van de ANWB. Eén met douche en toilet en een keuken met gaskookplaat, oven en magnetron. Een toilet in een camper is echt noodzakelijk; Pas dan ben je echt vrij om te gaan en staan waar je wilt. Alpha Campervans verhuurt nieuwe tot redelijk nieuwe campers en die rijden als een luxe wagen. Je komt daardoor dan ook overal relaxt aan.

RV00 05 RV00 04

Op onderstaande pagina''s kun je t.z.t. per dag lezen wat we gedaan hebben. Als je met de muis op de foto gaat staan en klikt opent zich een nieuw venster met die kleine foto op een groter formaat. Daarnaast worden er waarschijnlijk ook wel korte videofragmenten bijgevoegd die ook via een link naar You Tube in een extra venster een kort filmpje tonen dat door onszelf gemaakt is. Na bekijken van de foto of video klik je dat venster dicht en je bent weer terug in het reisverslag.

Wij wensen jullie veel lees- en kijkplezier.

 Jaap en Karin

RV00 09 1200x

 

Logo Jaap

Ga naar boven