RV09 HP Napier 300x225
Dag 9
 
13 februari 2014

  Van
Napier via Masterton en
Wellington met de ferry naar
Picton op het Zuideiland

Logo Top Pagina NL 880x60RV09 Lower Hutt 1260x555

RV09 OnderwegDe wekker was heeeeeeel erg vroeg gezet. Al om 6 uur liep hij af, snel douchen en ontbijtje en op weg. We rijden om 06.35 uur van het prachtige Holiday Park in napier af. Waarom zo vroeg? Tja; in de eerste planning was er rekening gehouden met de afvaart van de Interislander om 14:30 uur, maar begin december liep de grootste ferry van Interislander zware averij op, waardoor hij zeker 6 maanden niet ingezet kon worden. Vanaf dat moment was de capaciteit voor de overtocht van voertuigen en passagiers met 40% gedaald, terwijl de andere 2 ferries vol continue bleven varen. Diezelfde week heb ik, om geen aanpassingen te hoeven doen aan ons reisschema, bij Bluebridge geboekt. Het enige probleem van Bluebirdge, in dit geval, is dat die ferry 1 uur eerder uit Wellington vertrekt, en daarnaast moet je je er 1 uur van te voren al melden. Dus daarom zo vroeg uit de veren en bij dag en dauw al onderweg, want we moeten er dus om 12.30 uur al zijn.

Video Napier to Wellington

RV09 Bleubridge Ferry

Daarnaast is het voor ons een gedeelte van Nieuw Zeeland waar we nog nooit geweest zijn, dus we zijn niet bekend met moeilijkere weggedeelten. Volgens de routeplanner zouden we er 4 uren over gaan doen, maar al vlot blijkt dat we lekker kunnen doorrijden. Zo lekker dat we enige weken later, terwijl we nog steeds in Nieuw Zeeland zijn, de boete van de verkeerspolitie binnen krijgen voor te snel rijden. Gelukkig peanuts vergeleken met onze boetes en ik reed ook amper te snel. we rijden via Highway 2 langs Hastings en Wapukurau en nemen bij Woodville niet Highway 3 naar Palmerstone North maar vervolgen onze weg via Highway 2. We twijfelden nog even maar in Woodville werd de 2 duidelijk aangegeven als de snelste weg richting Wellington. In Woodville even een cappuccino gedronken; Het was nog zo vroeg dat we de eerste klanten waren en daarna meteen weer verder richting Masterton en Upper Hutt. na Upper Hut krijg je Lower Hutt (echt waar). Het zijn beide vrij grote voorsteden van Wellington. In Lower Hutt zagen we een bord met "Harbour View" en aangezien we mooi op tijd waren, want de reis viel qua tijd mee, deze afslag maar genomen. 

RV09 Wellington Harbour 1280x555

RV09 WellingtonHarbour View; Het woord zegt het al een uitzicht over de hele haven. Campertje geparkeerd op Harbour View Road en daar zagen we dat we een klein klimmetje moesten maken langs een duister bospad nou ja voor mooie uitzichten doen we veel. Onduidelijk waar het einde van het pad was en onduidelijk wat we zouden gaan zien, bleven we al zwetend doorlopen. Ja eindelijk het einde van het pad, uh mmm waar is dat schitterende uitzicht nu? Nou ja niet daar dus, maar even tussen de huizen door wat foto's van de haven genomen en maar verder met de laatste kilometers naar de boot. De ferry terminal van Bluebridge is een paar kilometer verder dan die van Interislander. Bluebridge zit echt in het centrum van Wellington. We melden ons aan en kunnen meteen door naar de opstel rijen. Klokslag half een begint men te laden en al vrij vlot rijden we de ferry op.

RV09 Wellington vanaf Bluebridge Ferry

Deze ferry, de Straitsman, is in Nederland gebouwd. In mijn vorige reizen al zesmaal overgezet met Interislander en nu voor het eerst met Bluebridge. Achteraf niet nodig, omdat begin januari Interislander een vervangend schip, de Stena Alegra, in de vaart had genomen. Deze is gehuurd van de Stena Line. Het is prachtig weer en nadat we de campervan op het buitendek zijn kwijt geraakt gaan we met de lift naar boven en gaan op het achterdek in de zon zitten. Heerlijk en een prachtig uitzicht over Wellington. De ferry vertrekt mooi op tijd en gaat er tussen 3,5 en 4 uren over doen. We hebben er zin in, het is een mooie overtocht en we zitten in het zonnetje op de 10e verdieping van deze boot met o.a. filmzaal en restaurant en met veel prachtige uitzichten in het vooruitzicht. Maar we zijn nog in de haven als we opeens een autoalarm horen afgaan; Toch niet de onze?? Nee zal wel niet. Maar even later komen we er achter dat het wel die van ons is. 

RV09 Interislander

(Uit Karin's weblog):

"Net gedaan of we dom waren het stopt vanzelf een keer. De lucht is blauw dus het Zuid eiland is al snel te zien, op open zee is de wind hard dus toch even binnen gezeten en iets gegeten. Ik word al een beetje onrustig en bij de eerste aanblik van de Marlborough Sounds moet ik naar buiten hoewel Jaap me verzekerd dat er tijd genoeg is en dat het nog wel even duurt. Maar ik weet nu al dat het kippenvel moment er aan zit te komen en ja hoor bij de doorgang met aan beide zijden een meer dan schitterend uitzicht komen toch weer de tranen van emotie. Ik kan het ook niet goed uitleggen maar mijn gedachte was: Het paradijs bestaat en de wereld is meer dan goed.!". 


Video Wellington Harbour

  

RV09 InterIslander 1280x555RV09 Marlborough Sounds

Het is een prachtige tocht van bijna 1,5 uur door de Marlborough Sounds. Het is een laag fjordengebied aan de noordzijde van het Zuid eiland en via die fjorden vaar je naar de haven Picton waar alle ferries aanleggen. Het is een zeldzaam mooie wereld waar huizen en boerderijen aan de fjord liggen die niet aan een openbare weg liggen en dus via het water bevoorraad moeten worden. Een heerlijk gevoel maakt zich van je meester (zoals Karin hierboven al omschreven heeft), want Nieuw Zeeland is mooi, maar het Zuid eiland is super mooi. Het is toch het ultieme gedeelte van Nieuw Zeeland waar ik zelf ook elke keer weer naar verlang. 

De ferry meert af aan de kade en dan is het lang wachten voor we eindelijk kunnen gaan rijden. Het laden en lossen op de Nieuw Zeeland ferries kost redelijk veel tijd hoewel het Roll-On Roll-off is.

RV09 Marlborough Sounds 1280x555RV09 Picton HarbourBekend in Picton rijden we rechtstreeks naar het Blue Anchor Top 10 Holiday Park, waar ik nu dus al voor de 4e maal ga overnachten. We boeken in en kopen een Internet maand kaart van IAC met onbeperkte toegang tot het Internet. Dit bedrijf verzorgt het Internet op bijna alle Top 10 Holiday Parken en op veel Kiwi Holiday Parken. Altijd doen, want je bespaart gewoon veel geld. We kijken daarna even waar ons plaatsje is en vertrekken dan meteen met de campervan weer naar de haven. We parkeren de campervan en eigenlijk meteen gaat het alarm weer af. Alle deuren weer open en dicht en daarna even afwachten. Het blijft rustig en we gaan naar de haven waar we in het activiteiten center de mailboat boeken voor de volgende dag. Gelukt en we besluiten om wat boodschappen te gaan doen en te gaan winkelen. Er wordt een verjaardagskaart voor Gea gekocht en meteen op de bus gedaan. Te hard geduwd?? De kaart is in ieder geval nooit aangekomen in Nederland, terwijl we adres en alles echt goed gecontroleerd hadden. Karin koopt nog wat voor haar oren waar ze sinds de vlucht nog steeds last van heeft en we kopen Repellant tegen de Sandflies. In een andere winkel koop ik de opvolger van mijn New Zealand Travellers Road Atlas, de South Islands Complete Drivers Atlas van KiwiMaps. 

RV09 Picton Harbour2Daarna gaan we terug naar het Holiday Park voor ons diner en voor de nacht. Omdat ik het niet zo mooi en leuk kan verwoorden hieronder dan maar weer de bevindingen zoals Karin die in haar Weblog heeft vermeld:

"Op de camping ben ik spaghetti gaan koken en Jaap moest even naar de receptie i.v.m. een niet werkende internetverbinding. Was gezellig druk in the kitchen, iedereen natuurlijk net aangekomen. Denk dat we wel met zo'n 15 mensen in de keuken stonden te koken, is echt heel gezellig. Maar wat hoor ik daar nu weer? Potjandorie, vloek, tier en nog wat scheldwoorden, weer dat alarm van de camper. Ik proberen om de receptie te vinden, lukte niet echt, kwam ondertussen 2 buurmannen tegen die me vertelde dat ons alarm afging, ja, yes, i know, ich weiss...Jaap waar ben je, want jij hebt de sleutel en de spaghetti staat onderhand koud te worden. Echt heel leuk die camper van ons. Als er iemand is die weet hoe we al die meldingen en piepjes uit kunnen zetten dan horen wij het graag! Er gaat zelfs een piepje als je je voet iets te lang op de koppeling houdt of bijvoorbeeld als je hem in de 2 geschakeld hebt en de auto vindt dat hij in de 1 had moeten zitten. Grgrgrgrg. Maar verder alles oke hoor, nu lekker een pilsje en een wijntje en dan zeg ik weer; tot morgen!" 

RV09 Picton Harbour 1280x555

Logo Jaap

Ga naar boven