Gisborne

Gisborne

Akaroa

Akaroa

 Interislander

Interislander

Milford Sound

Milford Sound

Colac Bay

Colac Bay

Waiau River

Waiau River

Sunrise

Sunrise

Split Apple Rock

Split Apple Rock

Mount Cook

Mount Cook

Eglinton Valley

Eglinton Valley

Lake Dunstan

Lake Dunstan

Hahei - Sail Rock

Hahei - Sail Rock

Lake Hawea

Lake Hawea

NIEUW ZEELAND PORTAL-NEW ZEALAND PORTAL

Reisverslag, foto's en video's van de reizen in
2003, 2008, 2011 en 2014

Hier vindt U in woord en beeld een verslag van mijn 4 reizen
naar Nieuw Zeeland.
Aangevuld met Camperreizen door Europa en sinds 2018 wonen in Spanje
.


 

Op 1 november 2016 ging de teller van de Nieuw Zeeland Travelsite en de foto verzamelingen op FLICKR en GOOGLE+ de 1 miljoen hits over. (Teller onder aan deze pagina). Inmiddels december 2021 is de teller (zie onder aan de pagina) doorgeschoten naar 4,1 miljoen hits. 

 

Nieuw Zeeland

Dus 4-maal Nieuw Zeeland (2003, 2008, 2011 en 2014), dus in mijn geval ook 4-maal een Reisverslag in woord en beeld met bijbehorende slideshows via FLICKR. Kijk en geniet van deze site. Haal o.a. hier uw informatie over wat u allemaal kunt doen in dit wonderschone land.

 

2014 - Inmiddels de 4e maal dat ik, weer met mijn liefde Karin door ons favoriete land hebben mogen reizen. We waren nog niet eerder 5 weken naar Nieuw Zeeland geweest. Maar die extra week was net even wat relaxter. Het reisverslag van 2014 is inmiddels afgerond en van vele mooie foto's voorzien. Het Weblog dat Karin heeft bijhouden is aan het einde van het reisverslag ook nog steeds beschikbaar en de foto's die haar weblog ondersteunden vind u nog steeds in een map op FLICKR.

Hoofdmenu 2014 1280 555Eén van de doelen was om die gedeelten te gaan bekijken waar ik nog niet eerder geweest was op de eerdere 3 reizen. Daaronder was de trip naar het topje van het Noordeiland, naar Cape Reinga. Ik had die trip al 2-maal eerder gepland maar beide keren in de laatste week van de reis en beide keren toen gewoon geen zin meer in een lange busdag van een 12 tot 13 uren.  Dus nu maar meteen de eerste dagen gepland als we nog niet moe zijn. Daarnaast rijden we langs de westkust ter hoogte van Auckland. Er was ook een bezoek aan Stewart Island gepland maar op de dag dat we dat gepland hadden bleek er geen ruimte in het vliegtuig te zijn en achteraf was het die dag vreselijk slecht weer.De reis is voorspoedig verlopen behoudens 3 gekneusde ribben omdat ik bij een afdaling vanaf een berg van 800 meter met de mountainbike in mul zand terecht kwam op een plek waar wel gravel had moeten liggen. We hebben nadien daardoor 2 dingen moet schrappen, maar dat kon de pret niet drukken, behalve uitbundig lachen en natuurlijk hoesten, want dat was niet meteen prettig. Terug in Nederland, kunnen we zeggen; Het was weer een prachtige reis waar we 7300 foto's en 4 uren video hebben gemaakt.

2011 - Met mijn nieuwe levenspartner Karin kon ik dat jaar mijn 3e bezoek aan dit schitterende land brengen om haar alles wat mij al jaren zoveel plezier geeft te laten zien. We hebben tijdens de reis foto's geplaatst (hoofdzakelijk familie-kiekjes) en Karin heeft een Weblog bijgehouden. Beide zijn bereikbaar via de keuze "Nieuw Zeeland 2011". Na de reis ben ik begonnen met het Reisverslag 2011 dat inmiddels klaar is (iinclusief een Engelse vertaling en waar van dag tot dag onze activiteiten in zijn bijgehouden. De echte thema fotomappen van de verschillende activiteiten is ook afgerond, je kunt die series vinden onder Slideshows 2011.

RV 2011 Hoofdmenu 1280x
 

2008 - Omdat ik nog steeds helemaal onder de indruk was van dit prachtige land heb ik in november en december 2008 wederom een bezoek van één maand aan Nieuw Zeeland gebracht. Dit keer met een kleine camper die via particulieren was gehuurd. Ook deze reis was weer puur genieten. Ook hiervan zijn de Slideshows van de foto's en het reisverslag toegevoegd. Het reisverslag van 2008 is er zowel in het Nederlands als in het Engels, met dank aan mijn Nieuw Zeelandse vriendin Sue, die helaas inmiddels is overleden, voor alle taalcorrectie(s).


2003 - In november en december van 2003 heb ik samen met mijn dochter Sonja 4 weken over zowel het Noordeiland als het Zuideiland gereisd met een camper. Tijdens de trip plaatsen we, gescheiden van elkaar foto's (ik) en een kort reisblog (Sonja) voor de achterblijvers (familie, kennissen, collega's) in Nederland. Dit werd zoveel bekeken en we kregen zoveel positieve reacties hierop dat ik, terug in Nederland, op 2 verschillende sites mijn mooiste foto`s hiervan geplaatst heb. Nadien heb ik het bijgehouden reisblog naar een volledig reisverslag omgezet en voorzien van foto's. Het reisverslag 2003 verschijnt wellicht ook ooit nog in een Engelse vertaling. Nog steeds kijk ik met heel veel plezier terug aan deze eerste reis naar Nieuw Zeeland waar de mond regelamtig openviel van de schoonheid van dit land.

NZ Menu 2003 Jaap Algemeen 1280x700

NB - De reisverslagen van 2008 (gedeeltelijk), 2011  en 2014 hebben de mogelijkheid om de kleine foto's die verwerkt zijn ook beeldschermgroot te bekijken. Klik op de foto en een extra venster opent met de betreffende foto beeldschermgroot. Wellicht wordt het Reisverslag 2003 ook nog een keer zo aangepast.

The end of Webshots - Webshots is opgehouden te bestaan in de vorm zoals wij die kenden. Op Webshots stonden 646 miljoen foto's.  Mijn Homepage op Webshots is daarom opgeheven. Op 29-08-2009 werd onderstaande foto POTD (Photo Of The Day) op Webshots wat de eerste week resulteerde in 45.965 extra bezoekers (eerste dag zelfs 23.500) en bijna 8500 downloads van deze schitterende foto van de Hooker Valley Walk met Mount Cook op de achtergrond.

NZ Menu 2008 Intro 640x245

FLICKR -  Ik ben definitief voor de foto's overgestapt naar Flickr. De Slideshows van 2003, 2008, 2011 en 2014 (gedeelteliijk) van onze activiteiten zijn allemaal al gepubliceerd op Flickr. Deze site is dus tevens mijn opslag naar de foto's op originele grootte. Er zijn hier albums gemaakt met dagactiviteiten of thema’s. De slideshows op FLICKR zijn echt perfect, maar je kunt er ook gewoon in eigen tempo doorheen bladeren.

NZ Travelsite -  Mijn site (http://www.jaappostma.net/) is ontwikkeld met Joomla met de geweldige ondersteuning van mijn collega Henri Visser.In november 2015 is de site door hem ook overgezet van Joomla 1.5 naar Joomla 3.5. Daarna is er veel arbeid verricht om alle koppelingen weer up-to-date te brengen.

Reisverslagen-  In de reisverslagen zijn ook links aangebracht die verwijzen naar korte videofragmenten van eigen gemaakte videos die op mijn eigen kanaal op You Tube geplaatst zijn. 

Google Maps -  Ik publiceer ook foto's via Google Maps onder mijn eigen naam, waarbij de foto's exact op de juiste plaats op de kaart staan.

Geniet van de reisverslagen en de foto`s van dit prachtige land. En gebruik als zovelen voor U de informatie voor het plannen van uw eventuele eigen reis. Inmiddels staan de gezamenlijke tellers van het aantal bezoekers op deze site, Google+ en Flickr sinds het openbaar maken van de site in november 2004 op meer dan 3.900.000 (3,9 miljoen) . Voor vragen kunt u altijd een email zenden naar:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

SPANJE - Calasparra (regio Murcia)

009c IMG 0197a

Huurhuis (foto links). In 2018 hebben wij in het kader van een Sabattical een huis in Spanje gehuurd voor de duur van 1 jaar in de urbanisatie La Cañada Manrique bij Calasparra in de regio Murcia. NZ SIte PoolDat huis ligt in de Valle del Sol, de vallei van de zon en inderdaad officieel hebben we 330 dagen zon per jaar. Het huis heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers en een privé zwembad. Vanaf dag 1 beviel het ons er uitstekend en de omgeving heeft een prachtige natuur en is heel gevarieerd. Het was genieten vanaf minuut 1.

 

DEFINITIEF naar SPANJE -> Eigen Huis gekocht (2019) 

Het heeft er in geresulteerd dat we na 9 maanden om ons heen zijn gaan kijken en in de naburige Urbanisatie Cañada Verde in Calasparra, Regio Murcia een prachtig huis zagen wat we konden kopen, inclusief volledige inventaris. Sinds 1 februari 2019 wonen we daar nu permanent en met heel veel plezier in een schitterende omgeving. De kinderen komen ook met plezier bij ons op vakantie.

01a  Huis 21 Zwembad met Tuinverlichting aan  Huis 02a Ons huis hier nog met coniferenhaag

Ook dit huis heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, 4 terassen (o.a. een dakterras) en een privé zwembad. Vooral de veel grotere kamer en keuken en alles gelijkvloers spraken ons erg aan bij dit huis.

Huis 06 Terras voor het huis  IMG 1923a  Huis 12 Zonneterras rechts van het huis

 

 

Europa Camper (2014-2019)

IMG 0885 Camping WintrichIn 2014 hebben wij zelf een camper aangeschaft waarmee wij door Europa aan het toeren zijn geweest.

Op de site is een aparte categorie aangebracht waarop die reizen naar o.a. Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Andorra, Gibraltar, Portugal, Italië, San Marino en Frankrijk zijn opgenomen. Klik op Europa of op 1 van de 2 sub-menu's eronder voor Italië 2017 en Spanje 2018.

We hebben doordat we nu permanent in Spanje zijn gaan wonen de camper inmiddels in 2019 weer verkocht. De Spaanse steden en dorpen zijn vele malen beter te bezichtigen met personenauto en verblijf in een airbnb of hotel, een camper raak je in de Spaanse steden en dorpen alleen ver buiten het centrum kwijt.

 

Jaap Postma

Alle slideshows zijn te zien op FLICKR.

http://www.flickr.com/photos/travelsite_new_zealand/collections/

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.