Europa met onze camper.

In het pooldown menu op de menubalk kunt U onze reizen met onze eigen camper door Europa kiezen.

De camper werd in 2014 aangeschaft.

 

Een Renault Master 2.5 Diesel,

omgebouwd in 2008 tot camper.

4


Na 4-maal een reis door Nieuw Zeeland te hebben gemaakt en dat 4-maal met een camper keken we om ons heen voor een eigen camper, zodat we, als ik zou stoppen met werken Europa zouden gaan kunnen verkennen. Onverwacht stuit je dan al in juni 2014 op een camper die aan onze eisen voldeed.
Wat waren die eisen? Een vast en niet te krap bed. Een toilet. Op zich weinig "echte" eisen, maar wel belangrijk om prettig weg te kunnen.

02 IMG 0555

De bedoeling was om zo'n camper te kopen als ik met pensioen zou gaan, maar dat was gepland voor 1 juni 2016; Dus we keken alleen maar om ons heen om merken, types en modellen te bekijken die aan onze wensen zouden voldoen. Maar dan loop je tegen een eigenbouw camper aan en dan vervalt dus opeens merk en type; want het is een uniek exemplaar en het is dan ook meteen "Take it or leave it", want die betreffende camper is over 2 jaar niet meer te koop. Het is dus "Take it" geworden; want we gingen in gesprek met de verkoper en kwamen er al vlot uit en zo hadden we, volkomen onverwachts, opeens onze camper.

03 IMG 0114 04 IMG 0885

Het is een Renault Master, 2,5 liter diesel uit 1997; die in 2008 is omgebouwd tot camper door een echte camperbouwer en aan de binnenkant door de toen nieuwe eigenaar, een timmerman en een echte vakman, die bij allerlei camperbouwers zijn licht had opgestoken om de oplossingen die men daar gebruikte ook in zijn camper te realiseren. Doordat hij vlot nadat de verbouw voltooid was een eigen bedrijf begon met personeel bleek er eigenlijk geen tijd meer te zijn om er mee weg te gaan, reden waarom hij te koop werd aangeboden. De eerste 11 jaar van zijn leven was hij als expositiebus voor ICT-oplossingen op beurzen gebruikt. Er stonden daardoor ook niet veel kilometers op de teller. Op het moment dat we hem kochten slechts 108.000 km.

05 $ 85 (6) 08 IMG 0527 06 IMG 0531a

En zo werden werden we, geheel onverwachts eigenaar van deze camper. Om te testen zijn we een lang weekend naar Aabenraa in Denemarken, omdat de geplande Veluwe-test door onweersvoorspellingen niet verstandig leek. We wilden ook de bij de camper behorende voortent testen. De camper heeft zich op onze eerste tocht voorbeeldig gehouden en we zijn dan ook erg gelukkig met onze aankoop.

09 IMG 0536 10 IMG 0538

Onze geplande vakantie van 3 weken op Ameland (augustus 2014) zetten we om in 13 dagen en we gaan nog een week naar de Moezel. Heerlijk rustig met 2 nieuwe en goede vouwfietsen er bij reizen we in 1 week langs de Moezel, vanaf de Rijn tot in Luxemburg. Een heerlijke relaxte en ontspannen week. 

Thuis gekomen gaan we bezig met onze plannen voor het reizen door Europa. Tussendoor komt het feit dat ik door een reorganisatie er ruim 1 jaar eerder uit kan. een prachtig vooruitzicht zodat we bezig konden gaan om onze eerste echte vakantiereis in 2015 naar Noorwegen te gaan inplannen. Daarna volgden nog reizen naar Oostenrijk, Sail Amsterdam, Zwarte Woud, Spanje en Portugal, Zuid Frankrijk en Italië. 

De reisverslagen van onze Europese reizen vindt u in de hoofmenu balk middels pull-down menu.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.