11a
Spanje 2018 Santuario de la Virgen Esperanza


Logo Top Pagina Calasparra Virgen de la Esperanza YES

 


Alle foto's in dit artikel kunt door er op te klikken vergroot zien in een nieuw venster.

Als u het venster weer dicht klikt bent u meteen weer terug in het overzicht.

 

Santuario de la Virgen de la Esperanza - Calasparra, Murcia

Route: Lopend vanaf ons huurhuis, 1,8 km

 

Vanaf april 2018 wonen wij in Zuid Spanje nabij de stad Calasparra, regio Murcia, met een 12.000 inwoners. Eerst hebben we een huis gehuurd in de Urbanisatie La Cañada Manrique en vanaf 1 februari 2019 wonen we in ons eigen huis in de Residentie Cañada Verde, dat tegen de vorige urbanisatie aan ligt. Vanaf ons huidige huis is het 2,8 km de andere kant op, de bossen in naar het Santuario de la Virgen de la Esperanza.

Foto'sOp de fiets door het bos langs mooie rotsformaties op weg naar het Santuario..

01a

02a

Structureel kom je bijna nooit iemand tegen als je zo via de bossen naar het Santuario gaat.

Foto's: Een welkomst-rots en mooie goed onderhouden plantsoenen langs de oprijlaan.

03a

05a

Foto's: Fontein op de oprijlaan en de mooie ingang naar het Santuario

04

Het Santuario de la Virgen de la Esperanza is een rotskerk, een kerk die in de rotsen is uitgehouwen en die aan de rivier de Segura ligt.

Foto's: Zicht op de kerk en zicht terug naar de ingang.

07a

08a

Hieronder op de foto, de officiële ingang van de kerk, waar nog wekelijks diensten gehouden worden en die dagelijks door veel pelgrims bezocht wordt. Soms komen ze met bussen vol naar het Santuario.10x

De bebouwing voorbij de ingang. Een herkenbare structuur van het gebruik van de stenen in de muren. Het doet en voelt heel warm aan als je daar loopt en staat. 

11a

12a

In de kerk vindt je aan de rechterhand de kansel met prominent daar in het midden boven de Virgen de la Esperanza, die vanachter glas over de kerkk uitkijkt. De Nuestra Senora de la Esperanza. Een toevluchtsoord uit de 17e eeuw. De legende van de Maagd van de Hoop vertelt ons dat als iemand het standbeeld van de maagd zou willen meenemen zij zichzelf zo zwaar maakt (niet verplaatsbare rots-kerk) dat iedereen beseft dat ze daar thuishoort.

13a

14a

De preekstoel is ook volledig in de rotsen uitgehouwen en achterin de kerk bevinden zich de tafels om kaarsen te branden om mensen te herdenken of te steunen in geval van bijvoorbeeld ziekte. 

15a

17a

Een foto van achteruit de kerk genomen. Duidelijk te zien is het totaal geblakerde plafond van de kerk. Logisch, want in de 17e eeuw moest men de kerk met toortsen verlichten. 

18a

Naast de kerk is een klein museum met veel kleding en anderer relikwieën. Linksonder de mantel die ze draagt als ze de kerk verlaat en vanuit het museum kun je aan beide zijkanten van de maagd komen, die daar vanachter glas de kerk inkijkt. 

19

20

Buiten gekomen zie je de rots / berg waar de kerk in is uitgehouwen en als je de andere kant opkijkt zie je de rivier de Segura die voor de vallei waar Calasparra in ligt erg belangrijk is. 

21

22

Links de rivier de Segura en rechts rotsformaties langs het pad. 

23

24

Een aantal malen per jaar gaat de Virgen de la Esperanza van de rotskerk naar de stad Calasparra om haar zegen te geven. Dit gebeurt o.a. bij de feesten in begin september en rond kerst. Ze wordt dan in een processie met vele gelovigen de 4 km naar Calasparra gedragen.

IMG 0006a

IMG 0010a

Na de week / weken van de ceremonie wordt de maagd onder het donderend geweld van saluutschoten weer in processie teruggebracht naar haar plekje in het Santuario de la Virgen de la Esperanza.  

IMG 1376a

IMG 1378a

 

IMG 1388b

IMG 1389a

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.