RV 00 Schiphol 300x180
Dag 1, 2 en 3
21 t/m 23 november 2008

Amsterdam via Osaka (Japan)
en Christchurch en Auckland
naar Matamata.

  Logo Top Pagina NL 880x60


RV 00 Osaka2 640x245


Vluchtschema:
1. Vertrek Schiphol 15.15 werd 16.15

2. Aankomst Osaka 22-11-08 om 10:20

3. Vertrek Osaka 22-11-08 om 17:30 (1 uur eerder)

4. Aankomst Christchurch 23-11-08 om 09:15

5. Vertrek Christchurch 23-11-08 om 11:00

6. Aankomst Auckland 23-11-08 om 12.00
(allemaal lokale tijden)

Ja hoor. Aangekomen in Nieuw Zeeland MAAR op het verkeerde eiland.

RV 00 koffers 300x

Vrijdagochtend 21 november 2008, heerlijk ….
Mijn tweede reis naar Nieuw Zeeland gaat beginnen, maar meteen is de eerste tegenslag er al.  Het bleek dat de waterleiding in Drachten was gesprongen.  Dus de geplande douche leek in het water te vallen.  Het was zelfs op het nieuws.  Dus mijn zoon Peter had al in gedachten om eerder te komen, zodat ik nog even in Sneek zou kunnen douchen, maar gelukkig  kon er om 09.15 alsnog gedoucht worden. 

Peter was er om 09.30 en om 10.00 uur maar vertrokken.  Het was echt slecht weer en vanaf Lemmer t/m Lelystad bleek er een verschrikkelijk harde wind te staan met harde sneeuw, hagel en regenbuien erbij.

RV 00 Schiphol 300x

Op Schiphol aangekomen bleken al veel vluchten vertraging te hebben opgelopen, zoals ook die van mij.  Maar het was er verder wel gezellig toeven omdat mijn collega Ria Heeringa er ook was omdat ze ongeveer op het zelfde tijdstip vertrok naar Cyprus.  Met een uur vertraging steeg de Jumbojet van de KLM dan toch op en ging het richting Osaka.  Het was een rustige vlucht met een voor hooguit 60% gevuld vliegtuig, dus veel extra ruimte.  Echter de TV-screens zijn een drama bij de KLM, ze kunnen namenlijk niet goed kantelen, waardoor langere mensen als ik gewoon geen scherp beeld te zien krijgen, dus ik heb mij maar beperkt in het luisteren naar de muziek waar wel een behoorlijk aanbod in was.

RV 00 Osaka 300xNa 11 uren vliegen kwamen we bij het beroemde Kansai Airport van Osaka dat midden in de zee is aangelegd en waarmee men van het beging problemen heeft vanwege de verzakkingen. 

Ik kon al vlot richting douane al zeulend met mijn 2 koffers die ik via de transportband weer tot mij kreeg omdat het geen rechtstreekse vlucht naar Nieuw Zeeland was.  Maar gelukkig was daar een vriendelijke beambte die er voor zorgde dat mijn koffers bij Air New Zealand terecht zouden komen. Gelukkig bleek dat deze beamte wist wat hij deed, want de koffers gingen keurig mee naar mijn eindbestemming.


De door mij geboekte refreshroom bleek niet te vinden, dus de hulp maar ingeroepen van de informatiebalie op het vliegveld.  RV 00 Kansai 300xDaar bleek – na heel lang zoeken – dat deze refreshroom binnen de taxfree zone lag.  Ik kon daar niet meer naar toe, omdat dat pas kon na inchecken en dat kon pas vanaf 3 uren voor de vlucht.  Dus maar al wandelend links en rechts gekeken en alsnog een refreshroom gevonden waar ik mijn geplande slaapje en douche kon realiseren.  Hierna – zo geweldig sliep het natuurlijk ook weer niet – wakker werd melde ik mij om omstreeks 16.30 weer bij het inchecken. 

Hier bleek dat mijn vliegtuig niet om 18.30 zou gaan, maar al om 17.30 en dat de eerste stop niet Auckland was, maar opeens bleek de bestemming Christchurch te zijn.  Dus i.p.v zondag om 09.15 uur in Auckland te staan zou ik nu op dat tijdstip in Christchurch staan.  OK, het was niet anders.  

RV 00 NorthIsland 300xIk had deze vlucht al in januari 2008 geboekt en in juni 2008 was Air New Zealand de vlucht anders gaan vliegen.  Alleen mijn boekingskantoor had mij er niet van verwittigd.  Gelukkig dus was ik mooi op tijd en had ik zo mijn vlucht toch gehaald.  Maar die vlucht was verre van aangenaam.  Er was zeer veel turbulentie, zelf een aantal bemanningsleden moest er aan geloven.... en ik ben ook alles kwijt geraakt .... Gelukkig wel op de plaats waar dat het beste kon ... op de toilet.  Meteen daarna voelde ik me al weer een stuk beter en nog voor we gingen landen had ik al weer 3 bolletjes gehad die er wel in zijn gebleven.  Maar goed ik heb dus 1,5 uur in Christchurch omgestapt , waar ik van de nood een deugd maakte en meteen wat extra euro’s heb gewisseld voor Nieuw Zeelandse Dollars en ben daarna om 11.00 uur weer opgestegen en was daarna binnen 1 uur alsnog in Auckland.  
RV 00 Camper 300x
Ik kwam vlot door de douane en omstreeks 12,15 was ik buiten met mijn koffers en heb ik gewoon meteen een taxi genomen.  Die leverde mij omstreeks 1 uur bij Jos en Wendy af in New Lynn, waar ik lekker een bakje koffie heb gehad en ik met Jos de Camper even heb doorgenomen.  Waar wat zit, hoe alles werkt, etc.  Daarna hebben we even een korte proefrit gemaakt.  Behoudens het gewoon weer wat te dicht bij de linkertrottoirband rijden was dat verder geen probleem en ben ik daarna naar het Avondale Motorpark gegaan.  Ingecheckt, ff 2 uurtje plat, lekker gedoucht en daarna toch maar vertrokken. 

RV 00 Avondale HP 300x
Door de vertraging via het Zuideiland miste ik gewoon een paar uren.  Ik wilde niet op maandagochtend in een drukke spits Auckland uit en ook niet in het donker.  Onderweg ben ik er 4-maal voor 10 minuten uitgeweest om fris te blijven.  Doordat ik in Matamata mij gemakkelijk kan inschrijven voor de Nieuw Zeelandse Wagenwacht ( de AA hier ) slaap ik vannacht voor 1 nacht in de Southern Belle een Bed en Breakfast in Matamata van Sue Nicholsson, een dame uit London die net een 1,5 jaar in Nieuw Zeeland woont.  De camper kan mooi op een eigen parkeerplaats naast het B&B en na gezellig wat met de dame des huizes te hebben gedronken kruip ik er vlot in en val ook meteen in slaap.  Morgen, maandagochtend ga ik naar de AA in de hoofdstraat en dan richting Mount Mounganui en dan dinsdag naar het Vulkaan eiland.
 

RV 00 nachtvlucht 640x325

Logo Jaap

Ga naar boven