RV 05 HukaFalls 300x180
Dag 5
25 november 2008

Van Whakatane via Rotarua
(Te Puia en Wai-O-Tapu)
en Huka Falls naar Taupo

Logo Top Pagina NL 880x60
RV 05 Wai O Tapu 1200x520
RV 05 Te Puia 1200xDe volgende ochtend was het droog maar nog wel een erg harde wind, dus maar naar Rotarua vertrokken.  Onderweg begon de bewolking te breken en op de echt Nieuw Zeelandse wijze werd het binnen een half uur mooi weer.  RV 05 Maori 800x

Binnen een uurtje reed ik Rotarua binnen en zocht ik mijn weg naar Te Puia dat in de Whakarewarewa Thermal Valley in Rotarua ligt.  De verkeersborden waren duidelijk genoeg dat je eigenlijk helemaal niet verkeerd kunt rijden, dus ik stond al vlot met de camper op de parkeerplaats.  Er zijn 2 belangrijke attracties in Te Puia, dat vroeger het New Zealand Maori Arts and Craft Institute heette. 

RV 05 MaoriHouse 1200xDat zijn de beroemde Pohutu Geiser die wel 20-maal per dag voor langere tijd erupties vertoond en de Whakarewarewa Village waar men een aantal malen per dag de Maori-tradities kan bijwonen.  De Puhutu Geiser was ook van een afstand al erg mooi om te zien.  Hij spuit ook wel 30 meter hoog. Verder vond ik het park verouderd en een groot aantal attracties leek zijn beste tijd gehad te hebben.  Ik denk ook niet dat elke modderpoel 20 jaar meegaat, dus ook qua vulkanische activiteit denk ik dat er zo nu en dan veranderingen plaatsvinden.  

RV 05 Wai O Tapu 1200xIk heb in ieder geval van de geiser een aantal mooie foto’s kunnen maken en bij mijn ruime bocht om het park dan maar weer te verlaten kwam ik langs het Te Aronui-a-Rua Meeting House waar de bezoekers door de Maori’s worden uitgedaagd en vervolgens uitgenodigd in het gemeenschapshuis.  Ik had dit al een aantal malen in een documentaire op de TV gezien en besloot van dit schouwspel alleen het buitengebeuren mee te maken.

Het was inmiddels stralend weer geworden.  Een graadje of 22 met veel zon en ik besloot door te rijden naar Wai-O-Tapu het Therminal Wonderland dat ik ook in 2003 al had bezocht, maar dat ik door o.a. de Champagne Pool met het Artists palet dusdanig mooi vond dat ik het gewoon nog wel een keer wou zien.  Ik was er vlot en heb daarna op mijn dooie gemak heerlijk langs alle attracties gewandeld.  Ik ben dit keer ook verder het park in geweest naar hoekjes en plekken waar de vorige keer geen tijd voor beschikbaar was.  

RV 05 HukaFalls2 1200xOok nu weer een flink aantal mooie foto’s gemaakt en daarna vertrokken richting Taupo, waar ik vlakvoor Taupo de afslag heb genomen naar de Huka Falls Jets.  Dit was niet gepland, maar ik had tijd over en verder geen gepland programma.  En ik vond de Huka Falls een schitterende waterval, dus die wou ik best eens vanaf het water zien.  Dus afgedaald naar de rivier en daar ingecheckt voor de volgende tocht.  Het was prachtig weer en ook een prachtig avontuur.  Helaas moest in mijn fototoestel achterlaten en kon dus geen foto’s nemen.  Achteraf flauwekul, maar ja .. .daarvoor ga je niet nog eens.  Maar de waterval was ook erg mooi van dichtbij.  De enorme hoeveelheid water die daar naar beneden komt is indrukwekkend.  

RV 05 Steengril 1200xNa de tocht met de camper naar een hoog uitzichtpunt gereden waar ik de laatste Jetboat tocht nog even kon vastleggen met een paar foto’s.  Vervolgens ben ik omgereden naar de officiële toegang tot de Huka Falls en heb te voet de uitzichtpunten van de Huka Falls bezocht en mooie foto’s genomen EN ook genoten van het natuurgeweld dat je daar van nabij mag aanschouwen.  De Huka Falls mogen in principe niet ontbreken op je To-Do lijst voor Nieuw Zeeland. 
Na een 45 minuten weer in de camper gestapt en de laatste paar kilometers naar Taupo afgelegd.  Aan de boulevard heb ik - buiten op het terras gezeten - een heerlijke maaltijd gehad.  Mijn eigen beef op een steengril klaargemaakt in het Lava Rock Cafe, dus steeds warm en precies zoals je hem zelf wilt hebben.  En met lekker veel sausjes erbij en een prachtig uitzicht over Lake Taupo. 

RV 05 Lake Taupo 1200xHierna ben ik neergestreken op het Great Lake Holiday Park, je raadt het al, met uitzicht op Lake Taupo, waar ik in nadat ik alles voor de nacht klaar had gemaakt nog even achter een Internet pc ben gekropen om weer even de wederwaardigheden richting familie en bekenden door te geven.  Terug bij de Camper nog even doorgelopen naar de weg, vanwaar ik over het inmiddels donkere Lake Taupo kon uitzien met de lichtjes van Taupo in de verte.
Morgenochtend even rustig aan en dan ga ik alvast (1 dag eerder) naar Wellington.  Ik kan dan daar diverse attracties gaan bezoeken.  Het vulkaaneiland avontuur heb ik doorgeschoven naar de laatste week, dan ben ik weer in de buurt omdat ik dan in die omgeving ook nog ga White Water Raften.

RV 05 Huka Falls 1200x520 

Logo Jaap

Ga naar boven