RV 06 Tongariro 300x180
Dag 6
26 november 2008

Van Taupo via
Tongariro National Park
naar Porirua (bij Wellington)

 Logo Top Pagina NL 880x60
RV 06 TongariroNP 640x245

RV 06 Tongariro 300x

 

Vanochtend lekker buiten in de zon ontbeten en omstreeks 10.00 uur richting Wellington gereden.  Wederom via Highway 1 de uitlopers van het Tongariro National Park genomen.  Het schiet geen meter op, maar is prachtig om langs te gaan.  Ook wordt er nog altijd veel aan de weg gewerkt, dat is overal in Nieuw Zeeland zo.  Een vriendelijke man met een bord GO – STOP staat altijd aan het begin van de  werkzaamheden.  

Onderweg genoten van de uitzichten en nog wat foto's gemaakt, regelmatig even een koffiestop en ook dit keer weer één in Waiouru op de hoogvlakte waar een grote legerbasis is.  Ik zat daar 5 jaar geleden ook met Sonja, maar ja . ..ze kenden me niet meer.

RV 06 Mnt Doom 300x

 

Terug op de weg verliet ik al gauw de hoogvlakte en daalde ik langzaam af naar zeeniveau.  Bij Bulls aangekomen denk je ook inderdaad weer in de buurt van de kust te zijn gekomen, maar dan begint de lange weg zuidwaarts over Highway 1 richting Wellington.  Bij Levin, waar ik even een lekkere cappuccino stop heb gemaakt komt de extra drukte van Palmerston North erbij en gaat het verder met een slakkengang Down South.  Veel verkeerslichten en meestal 50 km in al de stadjes waar je doorkomt en 70 – 80, soms 100 op de grote weg.  Nog even een keer tanken bij dezelfde pomp als 5 jaar geleden en een lekkere ijsco erbij en daarna weer verder richting mijn einddoel van die dag.


RV 06 Wellington 300xIk kwam tegen 16.30 aan in Poriroa, waar ik een Powered Site heb genomen voor vannacht.  Bij deze Aotea Lodge, eigenlijk een hotel met veel kamers, hebben ze maar een paar standplaatsen voor campers, dus dat moet je maar net weten.  Maar in 2003 hebben Sonja en ik hier ook geslapen.  Er is een overdekt zwembad en bubbelbad bij.  De maaltijd is meer dan voortreffelijk en wordt ook hier geserveerd door personeel dat ik mij herinnerde van 5 jaar daarvoor.  Ernaar gevraagd werd dit ook toegegeven.  Hierna nog een flinke tijd achter een niet vooruit te branden Internet PC gezeten en daarna toch maar weer op tijd naar bed gegaan.  De camper slaapt prima dus dat valt gelukkig mee.

Ik ben nu op een 25 minuten rijden van Wellington en zal morgen Mount Victoria gaan beklimmen, het Te Papa Museum bekijken en misschien nog even met de Cable Car omhoog voordat ik om 18.15 de ferry naar het Zuideiland neem.

RV 06 On the Road 640x245

Logo Jaap

Ga naar boven