RV 10 Kea 300x180
Dag 10
30 november 2008

Van Arthur's Pass via
Darfield en Porters Pass
naar Christchurch

 Logo Top Pagina NL 880x60

RV 10 Bridge 640x245


RV 10 Arthurs Hotel 300xDe rit van vandaag was een relatief korte rit dus ik heb besloten om vanochtend tijd te maken voor de was. Dus na het ontbijt en een overheerlijke douche heb ik achtereenvolgens 3 wassen gedraaid en gedroogd en tussendoor lekker mijn cappucinno's gehad en lekker in het zonnetje buiten het hotel gezeten. Tijdens de 3e was was het inmidels lunchtijd, dus heb ik de menukaart van het Arthurs Hotel er maar weer even bijgepakt en me een lekkere lunch laten klaarmaken. Daarna omstreeks 13.30 vertrokken vanuit Arthur's Pass. Na het Bealey Hotel verdwijnen de bosen en rijden we (ik en de campervan) door open valleien met veel uitzicht en de onafscheidelijke rivieren.

 

RV 10 Pass 300x

De brug over de Waimakariri River bij Bealey Spur (zie boven) is indrukwekkend. Helaas is het zicht niet helemaal helder waardoor de indukwekkende bergketens aan weerszijden van deze hele brede rivier niet helemaal tot hun recht komen. Daarna nog een korte stop bij Lake Pearson gemaakt en dan weer klimmen naar de Porters Pass van 945 meter hoog, meteen na deze Porters Pass daalt de weg stijl af richting de Oostkust, richting Christchurch. Via de plaatsen Springfield, waar de Tranz Alpine Express zich weer bij de weg voegt rij ik naar Darfield. Een korte stop met tanken en wat koud drinken en dan zitten we inmiddels gevoelsmatig op zeeniveau en rijden de laatste 50 km naar Christchurch.

 

HRV 10 lake 300xet weer is er inmiddels niet beter op geworden. Al vanaf Porters Pass was het bewolkt met relatief weinig zicht en nu, naarmate ik Christchurch nader, trekt het steeds meer dicht. Ik vrees het ergste voor de ballonvlucht van morgen. Na enig zoeken vind ik het Christchurch Top 10 Holiday Park voor die nacht en installeer mij. Als alles staat even 1 van de vele Internetaansluitingen die men hier heeft gebruiken en daarna een kilometer of 1,5 tot 2 gelopen naar een Pizza Hut en daar voor een habbekrats een lekkere pizza gegeten. Terug bij de camper gauw er ingedoken want ik moet al om 04.00 uur bellen of de ballonvlucht doorgaat.

RV 10 Lake 640x245

Logo Jaap

Ga naar boven