RV 11 Square 300x180
Dag 11
1 december 2008

Sightseeing in
Christchurch

 Logo Top Pagina NL 880x60

RV 11 Holiday Park 640x245 

RV 11 Holiday Park 300x

 

De wekker was gezet en ik werd om 04.00 uur gewekt. Ik had al uit mijn raampje gezien dat er een lichte regen viel en dat er weinig zicht was, dus toen ik bij het bellen het bandje hoorde dat er vanwege de weersomstadigheden niet gevlogen kon worden, was dit geen verrassing voor mij. Jammer dus maar ik kon er ook niets aan veranderen. Dus er maar weer lekker ingeklommen en een paar uurtjes extra slaap meegepakt. Omstreeks 10.00 wakker geworden, rustig aan ontbeten en daarna gedoucht. Ik besluit er nog 1 dag aan te wagen en geef me nogmaals op voor de ballonvlucht van de volgende dag.

 

RV 11 Remembrance 300xDaarna pak ik mijn camper en ga richting centrum om de dag in het mooie Christchurch te gaan doorbrengen. Na een klein halfuurtje rijden ben ik in het centrum en probeer een parkeerplaats te vinden. Dit is best moeilijk want de meeste parkeergelegenheiden zijn parkeerkelders en hoewel mijn kleine camper daar waarschijnlijk wel inpast zijn ze bij de meeste parkeerkelders ongewenst. RV 11 Cathedral 300xGelukkig vind ik in de parkeerkelder onder het Arts Centre een ruime entree en kan ik hem kwijt. Ik blijk slechts op minder dan 5 minuten lopen van Oxford Terracce te zijn ter hoogte van de Bridge Of Remembrance. Een triomphboog / gedenkteken voor de gevallen Nieuw Zeelandse strijders op de verschillende slagvelden. Ik loop via de City Mall door naar het Cathredral Square met de dominante Christ Church Cathedral gebouwd tussen 1864-1904. Christchurch wordt wel omschreven als de meest Engelse stad buiten Engeland. Ook de rivier de Avon waarop men kan punteren doet daar aan denken en ook de oude gerestaureerde trams die door het centrum rijden helpen dit beeld te verstevigen.

 

RV 11 Avon River 300xKortom Christchurch is met recht een mooie stad zelfs op een dag zoals nu dat het bewolkt is. Gelukkig regent het niet dus ik kan mijn wandeling van een 5 jaar terug herhalen en heb regelmatig een DeJa Vu gevoel. Op het Cathedral Square is een kleine politiepost waar ik een foto neem van een NieuwRV 11 Policeman 300x Zeelandse agent waar ik mee aan de praat raak. Op het moment dat hij hoort dat ik ook bij de politie werk en dit ook nog kan bewijzen neemt hij me mee naar binnen en ik krijg van hem een politie insigne van de Christchurch Police. Weer buiten dwaal ik nogmaals door het centrum en besluit in een Burger King mijn warme maaltijd voor deze dag te nemen. Wat patat en wat kipnuggets met wat drinken erbij en ijs na. Best lekker voor een keer. Halverwege de middag kruip ik nog even een internetcafe in en werk mijn gegevens even bij. Daarna richting Holiday Park waar ik ruim na 7 uur pas aankom. Even brood gegeten en vroeg erin. Morgenochtend om 04.00 uur wederom bellen of er nu een ballonvlucht te scoren is.

RV 11 Tram 600x245

Logo Jaap

Ga naar boven